...

Acıgöl Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Acıgöl Teknik Bilimler MYO 1. Kapadokya Tarım ve Gıda Fuarı'na Katıldı
05/12/2022

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), Acıgöl Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu akademik personeli ve öğrencileri 1. Kapadokya Tarım ve Gıda Fuarı'na katıldı.

Bu yıl Nevşehir'de ilk kez düzenlenen 1. Kapadokya Tarım Gıda Fuarı'na Meslek Yüksekokulu Laboratuvar Teknolojisi programı 1. ve 2. sınıf öğrencileri, Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcıları Öğr. Gör Dr. Mert KARIŞ ve Öğr. Gör. Dr. Şeyda Çiğdem ÖZKAN KÖÇ ile birlikte katılarak fuarda yer alan stantları gezdi.

Öğrenciler fuar gezisi ile birlikte tarım, gıda ve hayvancılık alanındaki son gelişmeler ve teknolojiler ilgili fikir sahibi olurken diğer yandan da firmaların staj ve çalışma olanaklarıyla ilgili görüşmeler yaptılar. Ayrıca sektörde faaliyet gösteren firmalar ile görüşmeler yapılarak öğrencilerin kariyer çalışmalarına yönelik ortak yapılabilecek işbirlikleri hakkında paylaşımlarda bulunuldu.

Son olarak üniversitemizin standını ziyaret eden öğrenciler, Üzüm Yetiştiriciliği ve Bağcılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezinin yürütmüş ve yürütmekte olduğu çalışmalar hakkında Merkez Müdürü Ata ESKİN ve Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Mert KARIŞ'tan bilgi aldı.